Toshkent shahri, Shayxontohur tumani, Узбекистан,город Ташкент, улица Себзар 3.
Qayta qo'ng'iroq

MacCONKEY AGAR (500 gr.) / MacConkey Agar (500 gr.)

Artikul: P-0108842 Sotuvda mavjud
100 000 so'm / qadoqdan
Tavsifi

Agar Maccones

Fermentatsiya qiluvchi enterobakteriyalarni koliform va laktoza ajratish uchun

Tarkibi

Tarkibi

g / l

Me'da osti bezi gelatinini hazm qilish

17.00

Agar

15.00

Laktoza yo'q

10.00

Natriy xlorid

5.00

Hayvonlar to'qimasini peptik hazm qilish

1,50

Kazein enzimatik gidrolizat

1,50

Safro tuzlari

1,50

Neytral qizil

0,03

Kristal binafsha

0,001

* Quritilgan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda mahkam yopiq idishda saqlang, to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang.

Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar

1000 ml distillangan suvda 51,53 g eritib oling. Mediyani to'liq eritib olish uchun aralashtirib, qaynatishga sekin olovda qizdiring. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. 45-50 ° S haroratgacha sovutib, steril Petri idishlariga quying.

Tashqi ko'rinishi: aniq eritma, qizil

pH (25 ° C da): 7,4 ± 0,2

Ish printsipi:

McConkey Agar koliform va laktoza fermentatsiya qiluvchi ichak bakteriyalarini ajratish uchun ishlatiladi. O'rnatilgan vositadan suvni to'g'ridan-to'g'ri ekish uchun, koliform batsillidagi namunalar, oziq-ovqat zaharlanishi organizmlari uchun oziq-ovqat namunalarini o'rganish va Salmonella va Shigella turlarini pishloqda ajratish uchun foydalanish mumkin. Amerika farmakopeyasi ushbu vositani mikroblarga qarshi so'nggi sinovlarni o'tkazishda foydalanish uchun tavsiya qiladi. Bu vosita hayvonlar to'qimasini peptik hazm qilish, jelatin pankreatik hazm qilish va organizmlarning ko'payishi uchun azot, uglerod va aminokislotalar manbai sifatida enzimatik kazein gidrolizatidan iborat. O'rta vosita ikki xil bo'yoq, kristall binafsha va neytral qizil rang bilan birlashtirilgan. Ko'pgina gramm-musbat bakteriyalar safro tuzlari va kristall binafsha ta'sirida bostiriladi. Laktoza fermentatsiya qilinadigan shakar. Laktoza fermentatsiya qiladigan bakteriyalar rangli qizil yoki pushti rangda o'sadi va ular safro kislotasi zonasi bilan o'ralgan bo'lishi mumkin. Qizil rang laktozadan kislota ishlab chiqarilishi, neytral qizilning so'rib olinishi va pH 6.8 dan pastga tushishi bilan bo'yoqning keyingi rangi o'zgarishi bilan izohlanadi. Salmonella kabi fermentatsiya qilinmaydigan laktoza shtammlari rangsiz va shaffofdir va qoida tariqasida vositaning ko'rinishini o'zgartirmaydi. E. coli inkubatsiyadan keyin mayda laktoza fermentatsiya qiluvchi koloniyalari kabi ko'rinishi mumkin, xona haroratida, pushti-qizil rangga ega bo'lgan koloniyalar yaxshi o'sadi.

 

 

Natijalarni sharhlash

Madaniy xususiyatlar inokulyatsiyadan keyin (50-100 CFU / ml) va 35-37 ° C da 18-24 soat davomida inkubatsiyadan keyin kuzatildi.

 

Sinov shtammlari

Bank of America kodini kiriting

O'sish

Qayta tiklash tezligi

Koloniyalarning paydo bo'lishi

Escherichia coli

25922

Mo'l-ko'l

≥50%

Safro cho'kindi bilan pushti

Enterobakter aerogenlari

13048

Mo'l-ko'l

≥50%

Qizil atirgul

Salmonella tifimuriyasi

14028 yil

Mo'l-ko'l

≥50%

Rangsiz

Salmonella tifi

6539

Mo'l-ko'l

≥50%

Rangsiz

Enterococcus faecalis

29212

Etarlicha yaxshi

30-40%

Rangsiz

Staphylococcus aureus

25923

Bostirilgan

0%

Bostirilgan

Glotr-b Glotr-b w1
0 0
Natija (0) Barcha mahsulotlar