Toshkent shahri, Shayxontohur tumani, Узбекистан,город Ташкент, улица Себзар 3.
Qayta qo'ng'iroq

Makkonki BROTH (500 gr.) / Makkonki bulyoni (500 gr.)

Artikul: P-0108843 Sotuvda mavjud
100 000dan so'm dan 10 qadoq
Ulgurji narxlar
  • 100 000 so'm dan

    10 qadoq dan

Tavsifi

MAKCON BOILION

Koliform bakteriyalarni aniqlash uchun

Tarkibi

Tarkibi

g / l

Jelatinning peptik hazm qilinishi

17.00

Laktoza monohidrat

15.00

Quruq o't pufagi

10.00

Bromokresol binafsha rang

1,50

* Quritilgan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda mahkam yopiq idishda saqlang, to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang.

Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar

35,01 g eritmani 1000 ml distillangan suvda eritib oling. Mediyani to'liq eritib olish uchun aralashtirib, qaynatish uchun sekin olovda qizdiring. Durham naychalari bilan sinov naychalariga quying. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. Urug'ni kiritishdan oldin xona haroratiga qadar salqin.

Tashqi ko'rinishi: aniq eritma, quyuq binafsha - qizil

pH (25 ° C da): 7,3 ± 0,2

Ish printsipi:

Makkonki bulyoni koliform bakteriyalarni tanlab boyitish va hisoblash uchun ishlatiladi. Atrof-muhit Evropa, Amerika va Yaponiya farmakopeyalarining uyg'un talablariga javob beradi. 1,2,3 McConkey Broth - bu indikator sifatida 0,5% natriy taurokolat va litmusni o'z ichiga olgan McConkey tomonidan tavsiya etilgan asl safro bulyonining modifikatsiyasi. 4 Makkonki litmus o'rniga neytral qizil ko'rsatkich yordamida bu formulaning keyingi o'zgarishini taklif qildi. 5.6 Bolalar va Allen neytral qizilning inhibitiv ta'sirini namoyish etdi va uni kamroq inhibitiv bromokresol binafsha bilan almashtirdi. 7 Jelatinning pankreatik gidrolizati zarur azot manbai bilan ta'minlaydi. Laktoza - gramm-manfiy laktoza-fermentatsiya qiluvchi bakteriya uchun uglevod. Natriy xlorid hujayralarning osmotik muvozanatini saqlaydi. Quruq bosh safrosi gram-musbat mikroorganizmlarning ko'payishini oldini oladi. Gram-salbiy bakteriyalar, qoida tariqasida, ushbu vositada yaxshi o'sadi va laktoza ferment qilish qobiliyati bilan ajralib turadi. Laktofermentatsiya qiluvchi mikroorganizmlar Makkonki bulyonida juda yaxshi o'sadi va kislota hosil qiladi, bu esa muhitning sarg'ayishiga olib keladi. Gaz ishlab chiqariladi, u Durham quvurlarida yig'iladi. Fermentatsiya qilinmagan organizmlar yaxshi o'sishni ko'rsatmoqda, ammo kislota yoki gaz hosil qilmaydi. 10ml emlang. Tegishli mikroorganizmlarning oz miqdordagi (100 CFUdan ko'p bo'lmagan) va 35 ± 2 ° C haroratda 18-24 soat davomida inkubatsiya qilinadigan Makkonki bulyoni (TM H 109). Agar bir stakan Agar Makkonki (TMH 110) ustiga sepsangiz va 35 ± 2 ° C haroratda 18-24 soat davomida inkubatsiya qiling.

Natijalarni sharhlash

35-37 during C haroratda 18-24 soat davomida inkubatsiya paytida madaniy xususiyatlar kuzatildi .

Sinov shtammlari

Bank of America kodini kiriting

O'sish

Inokulum

(CFU)

Ishlab chiqarish

Gaz / kislota

Koloniyalarning paydo bo'lishi

Escherichia coli

25922

Mo'l-ko'l

10 - 100

+ / +

Sariq rang

Enterobakter aerogenlari

13048

Mo'l-ko'l

10 - 100

+ / +

Sariq rang

Salmonella tifimuriyasi

14028 yil

Mo'l-ko'l

10 - 100

- / -

Sariq rang

Staphylococcus aureus

25923

Bostirilgan

10 - 100

-

-

Glotr-b Glotr-b w1
0 0
Natija (0) Barcha mahsulotlar