Toshkent shahri, Shayxontohur tumani, Узбекистан,город Ташкент, улица Себзар 3.
Qayta qo'ng'iroq

SABOURAUD DEXTROSE AGAR / Saburo dekstroz agar (500 g)

Artikul: P-0108854 Buyurtma asosida
1 000 000dan so'm dan 10 qadoq
Ulgurji narxlar
  • 1 000 000 so'm dan

    10 qadoq dan

Tavsifi

Saburo Dextrose Agar

Xamirturush, zamburug'lar va atsidofil mikroorganizmlarni etishtirish uchun.

Tarkibi

Tarkibi

g / l

Glyukoza

40.00

Agar

15.00

Mikologik pepton

10.00


* Quritilgan suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda, mahkam yopiq idishda saqlanadi va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan.

Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar

65 g mahsulotni 1000 ml distillangan suvda to'kib tashlang. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. 45 - 50 ° C haroratgacha sovutib, steril Petri idishlariga quying.

Tashqi ko'rinishi : shaffof jel, krem rangi.

pH (25 ° C da): 5,6 ± 0,2

Ish printsipi:

Sabouraud dekstroz Agar (SDA), dastlab Raymond Sabouraud »(Raymond Sabouraud) tomonidan" ishlab chiqilgan glyukoza bilan agan bir o'zgartirish hisoblanadi. SDA ko'plab boshqa qo'ziqorinlar yoki bakteriyalarni o'z ichiga olgan turli xil manbalardan saprofitik va patogen zamburug'larni ajratish uchun ishlatiladi. Energiya manbai sifatida glyukozaning yuqori miqdori mavjud. Ushbu muhitning kislotali pH (5.6) o'sishiga, shakllanishiga (sporangiya va kondia), shuningdek xamirturush va mog'or qo'ziqorinlarining paydo bo'lishiga yordam beradi. Xloramfenikol yoki antibiotiklarning qo'shilishi ko'plab bakteriyalar turlarini inhibe qiluvchi muhitning selektivligini oshiradi. Spora hosil qiluvchi tuzilmalar va pigmentatsiya kabi qo'ziqorinlar va mog'orlarning xarakterli xususiyatlari ushbu vositada yaxshi rivojlanadi. SDA tarkibida mikologik pepton mavjud bo'lib, u organizmning ko'payishi uchun zarur bo'lgan azot va vitaminlarning ajralishini ta'minlaydi. PH darajasi pastligi sababli, bu vosita haddan tashqari qizib ketishga juda sezgir bo'lib, agarni yumshatishi va uglevodlarni karamelizatsiya qilishi mumkin. Agar qattiqlashtiruvchi vosita.

* Namunani emlang. Izolyatsiya qilingan koloniyalarni olish uchun namunani steril halqa bilan suring. Emlangan plitalarni 25-30 ° C atrofida, yuqori namlik bo'lgan atmosferada inkubatsiya qiling.

* Tizimli mikozlar bilan bog'liq qo'ziqorinlarni ajratish uchun ikki xil madaniyat idishlari in'ektsiya qilinishi kerak. 25-30 ° C haroratda bitta chashka to'plamini va 33-35 ° S haroratda dublonlarini aralashtiring.

* Haftada kamida bir marta qo'ziqorin o'sishi uchun ekinlarni o'rganing.

* Kuboklarni o'sish manfiyligi haqida xabar berishdan oldin 4-6 hafta davomida tekshirish kerak.

 

 

 

 

 

 

Natijalarni sharhlash

Inkulyatsiyadan keyin madaniy xususiyatlar (10³-10 5 CFU / ml), 24-35 ᵒ C haroratda 24 - 48 soat davomida inkubatsiya paytida kuzatildi .

 

Mikroorganizmlar

Amerika tipik ekinlar bankining kodi

Emlash materiallari (CFU)

Tiklanish darajasi (%)

O'sish

* Aspergillus brasiliensis

16404 yil

Emlash punkti  

Zona diametri  

yaxshi

Candida albicans

10231

10 - 10  

≥ 70%

yaxshi

Penitsillum korylophilum

20203

Emlash punkti  

Zona diametri  

yaxshi

Saccharomyces cerevisiae

9763

10 - 10  

≥ 70%

yaxshi

Trikofit mentagrofitlari

9533

Emlash punkti  

Zona diametri  

yaxshi

Lactobacillus casei

9595

10 - 10  

≥ 70%

yaxshi

Glotr-b Glotr-b w1
0 0
Natija (0) Barcha mahsulotlar